Volendamse artiestenmanager Jaap Buijs overleden

28-6-2015

De Volendamse artiestenmanager Jaap Buijs is afgelopen zaterdag op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt.

In 2013 werd bij Jaap Buijs maagkanker vastgesteld. De Volendammer onderging een ingrijpende operatie waarbij zijn maag werd verwijderd. In de zomer van 2014 volgden bestralingen op zijn longen. Eerder deze maand liet zijn zoon Aloys weten dat de kanker bij zijn vader was uitgezaaid naar de slokdarm en dat hij nog maximaal een jaar te leven had.

Jaap Buijs vertegenwoordigde onder anderen Jan Smit, de 3J's, Nick en Simon en George Baker. Hij stond aan de wieg van Volendam Music, dat in 2008 werd overgenomen door zijn zoon Aloys en dochter Alice. In 2012 startte Buijs samen met Jan Smit het platenlabel Vosound Records. In 2010 ontving hij tijdens Eurosonic Noorderslag de industrieprijs De Veer en werd hij in hetzelfde jaar geëerd met een Gouden Harp.

Namens leden en bestuur van CLC-VECTA is een teken van medeleven verzonden. We wensen familie, vrienden, (oud-)collega's en andere naasten veel sterkte met dit verlies.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers