Wetswijzigingen per 1 juli 2017

27-6-2017

Per 1 juli wijzigt zowel de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag als de Arbowet. Als gevolg daarvan gelden er vanaf die datum andere regels voor het minimumloon en heeft een werknemer recht op een second opinion van een andere arts.

In de wet op het minimumloon is bepaald dat de leeftijd voor het volwassen minimumloon op 1 juli 2017 omlaag gaat van 23 naar 22 jaar. Tegelijkertijd gaat het minimumjeugdloon voor 18- tot en met 21-jarigen omhoog.

De wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet houdt onder andere in dat voortaan alle werknemers het recht hebben om de bedrijfsarts te spreken, dus ook als zij (nog) niet ziek zijn. Ook hebben ze recht op een second opinion van een andere arts als ze twijfelen aan het oordeel van de bedrijfsarts.

Lees meer over de wijziging van de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag en over de wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet op de website van XpertHR. Geen abonnee? Om de complete artikelen te ontvangen, neem je als lid van CLC-VECTA contact op met ons bureau via info@clcvecta.nl of +31 (0)346 - 352 444.

Bron: XpertHR

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers