90 procent van de ondernemers weet niet wat verzuim kost

28-8-2014

Hoe hoog het verzuim is in het bedrijf, is bij de ondernemer vaak wel bekend. Maar wat dit verzuim hem kost, niet. 90% van de ondernemers weet niet wat verzuim kost of wat het verlagen van verzuim kan opleveren. Dit blijkt uit een onderzoek van ArboNed, preferred supplier van CLC-VECTA, onder ruim 2.300 werkgevers, met een omvang tot 500 werknemers.

Het gemiddelde ziekteverzuim in 2013 bedroeg 3.8%, met uitschieters naar beneden en boven variërend per branche. Dat verzuim de ondernemer geld kost is evident, maar hoeveel is niet bekend. Het terugbrengen van verzuim kan duizenden euro's besparing opleveren.

ArboNed lanceerde onlangs een nieuwe campagne, gericht op het bewust maken van ondernemers wat verzuim kost. Ondernemers kunnen op de website van ArboNed berekenen hoeveel ze kunnen besparen, als het verzuim met 1% of meer wordt verlaagd. Ondernemers kunnen ook hun verzuim vergelijken met het branchegemiddelde en branche highlights (facts & figures over verzuim, verzuimduur en oorzaak) downloaden.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers