Afschaffing laag BTW tarief? Niet als het aan ons ligt!

16-6-2014

De commissie Van Dijkhuizen, die zich bezighoudt met aanpassingen aan het Nederlandse belastingstelsel, heeft advies uitgebracht aan staatssecretaris waarin hij voorstelt het lage BTW tarief van 6% af te schaffen, dan wel te verhogen. Ook in een onlangs verschenen rapport van het CPB, blijkt dat het CPB voorstander is van het afschaffen van het lage BTW tarief. Mocht dit doorgang vinden, heeft dit grote invloed op de gastvrijheidssector alsmede de Live Communication branche.

Samen met 15 andere organisaties in de sector, verenigd in Gastvrij Nederland*, heeft CLC-VECTA in een brief aan de staatssecretaris erop aangedrongen geen verschuiving van lasten naar btw te overwegen, maar in te zetten op een daadwerkelijke lastverlichting. Uiteraard houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen en onze inspanningen in deze.

* Gastvrij Nederland, gelieerd aan VNO-NCW en MKB-Nederland, vertegenwoordigd een groot aantal organisaties en branches in de gastvrijheidseconomie waarin zowel leisure als business zijn vertegenwoordigd. Gastvrij Nederland spant zich in om de toeristisch-recreatieve bedrijvigheid binnen Nederland in de volle breedte te versterken, zodat toerisme, recreatie, cultuur en entertainment kunnen uitgroeien tot een dynamische en duurzame sector waarin bezoekers en recreanten hun voordeel doen met een hoogwaardige productbeleving tegen gunstige prijs- en kwaliteitscondities.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers