Amsterdam genomineerd voor Nationale Citymarketing Trofee 2014

14-4-2014

Dit jaar wordt voor de vijfde keer de Nationale Citymarketing Trofee uitgereikt aan de beste citymarketing-gemeente. Amsterdam is samen met Eindhoven, Den Haag en Dordrecht genomineerd in de categorie meer dan 100.000 inwoners.

Amsterdam is genomineerd in het kader van het feestjaar 2013, wat een bijzonder jaar was. De Amsterdamse grachten bestonden 400 jaar, Het Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest vierden hun 125e verjaardag, het Rijksmuseum werd heropend, Artis bestond 175 jaar, Felix Meritis 225, we herdachten 150 jaar afschaffing van de Slavernij en er vonden nog talloze andere jubilea plaats. De Gemeente Amsterdam richtte hiertoe 'Stichting Amsterdam 2013' op met het doel Metropool Amsterdam met al zijn jubilarissen en bijzondere gelegenheden een jaar lang in de schijnwerpers te zetten voor bewoners, bezoekers en bedrijven.

Nationale Citymarketing Trofee
Bij de nominaties is gekeken naar de aanwezigheid van doelstellingen en kernwaarden, beleid en beleidsstukken op dit gebied, onderzoek naar effecten en resultaten van citymarketing en de wijze van organisatie hiervan. De genomineerde gemeenten moeten zich presenteren tijdens een jurybijeenkomst, waarbij zij uiteindelijk beoordeeld worden op vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing. De jury bestaat uit Cees van Bemmel (directievoorzitter Van Wijnen Holding BV), Erik Braun (universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam), Eric de Kluis (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur), Gaston Crolla (voorzitter bestuur Netwerk Citymarketing), Angelique Lombarts (Lector City Marketing & Leisure Management Hogeschool InHolland) en Thom Ummels (onafhankelijk citymarketing expert en voormalig directeur van Stichting Stadspromotie Almere).

Uitreiking
Op dinsdag 10 juni vindt het Nationaal Congres Citymarketing plaats in Den Haag, waar de Nationale Citymarketing Trofee zal worden uitgereikt.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers