Amsterdam RAI lanceert nieuwe internationale vakbeurs

14-6-2014

Amsterdam RAI heeft op dinsdag 10 juni 2014 een nieuwe internationale vakbeurs op het gebied van tuinbouwtechnologie gelanceerd. Bijna 300 exposanten uit 24 landen presenteren deze week alles op het gebied van tuinbouwtechnologie op GreenTech. Daarmee voegt Amsterdam RAI een nieuwe internationale titel toe aan haar portfolio.

Ids Boersma is als managing director van RAI Exhibitions verantwoordelijk voor de eigen beurzen van Amsterdam RAI. Hij legt uit: "Naast bekende publieksbeurzen als Huishoudbeurs, HISWA en AutoRAI, hebben we als Amsterdam RAI vijf eigen internationale vakbeurzen. Titels die bij het grote publiek onbekend zijn, maar die in hun industrie wereldwijd marktleider zijn. (Aquatech (watertechnologie), Intertraffic (verkeerstechnologie), ISSA Interclean (professionele schoonmaak), METS (marine equipment) en ReMaTec (remanufacturing). Een nieuwe internationale vakbeurs lanceren, gebeurt sporadisch en dat maakt voor ons de start van deze GreenTech zo bijzonder."

Nieuw platform voor tuinbouwtechnologie
GreenTech is het afgelopen jaar vormgegeven op basis van brainstormsessies met de markt. Mede hierdoor committeerde een groot aantal exposanten zich vanaf dag één aan deze beurs. Ids Boersma: "Om tot een goed concept te komen, moet je heel goed weten wat er speelt in zo’n sector. De teams van RAI Exhibitions zijn altijd actief om, in nauwe samenspraak met de marktpartijen, verdere verdieping aan te brengen op actuele onderwerpen. Zo kent GreenTech drie dragende thema’s: Water, Energie en Biobased. Stuk voor stuk onderwerpen die nu en in de toekomst van grote betekenis zijn voor de tuinbouwwereld."

Inspelen op betekeniseconomie
Daarnaast moet de vorm van de beurs aansluiten bij de manier van zakendoen anno 2014. Boersma hierover: "Natuurlijk is het zo dat we tegenwoordig deel uitmaken van de 'belevingseconomie', met alle RAI faciliteiten wordt hier nadrukkelijk op in gespeeld. Steeds belangrijker wordt echter de 'betekeniseconomie'; het verbinden van mensen op een betekenisvolle manier. Het is aan ons en onze exposanten om de juiste mensen in de juiste omgeving met de juiste content in contact te brengen. Als je dat goed doet creëer je effectief en waardevol beursbezoek en is het medium beurs van onschatbare waarde".

Trots
"Amsterdam RAI is buitengewoon trots op deze nieuwe internationale titel", aldus Boersma, "net zoals Nederland trots kan zijn op haar rol in de internationale tuinbouwwereld. We verheugen ons er op deze titel in de komende jaren uit te bouwen tot internationale marktleider net als onze andere titels."

Bron: High Profile Events

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers