Amsterdam zakt op UIA-ranglijst congressteden

01-7-2016

De Union of International Associations (UIA) heeft haar jaarlijkse statistieken gepubliceerd met het aantal non-corporate congressen in 2015. Amsterdam is op de ranglijst van congressteden wereldwijd vijf plaatsen gezakt: van 11 naar 16. Doordat veel steden de laatste jaren extra middelen inzetten ten behoeve van de actieve promotie van hun stad en diens congresfaciliteiten is de hoofdstad ingehaald door steden zoals Dubai en Londen.

Singapore bezet de eerste plek
Singapore heeft in 2015 736 internationale non-corporate congressen gehad en bezet daarmee de eerste plek. Brussel bezet de tweede plek met 655 congressen gevolgd door Seoel met 494 congressen. Parijs volgt met 362, Wenen met 308 en Tokyo met 249.

Congresbezoeker Amsterdam is zeer tevreden
Ondanks de daling in de lijst van UIA toont de zakelijke bezoeker die een congres, beurs of congres bezoekt, zich zeer tevreden met zijn bezoek en geeft Amsterdam een 8,2 (vergeleken met een 8,0 vier jaar geleden).

Criteria UIA
UIA neemt in haar statistieken alleen associatie- en gouvermentele congressen op. De volgende criteria worden door UIA gehanteerd voor een internationaal congres:

  • Minimum van 250 participanten of een beurs die tijdens het congres plaatsvindt
  • Minimum percentage in het buitenland woonachtige deelnemers: 40 procent
  • Minimum aantal nationaliteiten: 5
  • Minimum duur van het congres: 2 dagen

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers