Audiovisuele eventtrends: hybride en video veranderen events

12-4-2014

Audiovisuele hulpmiddelen zijn inmiddels niet meer weg te denken voor een geslaagd evenement. Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen in die wereld zo snel dat het bijna niet meer te vertalen is naar de eventbranche. Wat zijn nu de trends voor evenementen?

Hybride/video totaalpakketten
Steeds meer aanbieders op de audiovisuele markt bieden totaaloplossingen voor hybride evenementen. Niet alleen de camera’s, de technici en alle randvoorwaarden, maar ook specialisten die contentmatig meedenken.

AV-technicus wordt servicemedewerker
Steeds meer AV-bedrijven zien in dat het inzetten van een specialist of technicus op een evenement, extra competenties vraagt van deze persoon. Steeds vaker zal de AV-man of -vrouw ook 'opgaan' in jouw evenement en jouw boodschap. Dat begint bij klantgericht meedenken tot zelfs een hospitalityrol op het evenement.

Augmented reality, 3d mapping en hologram
Het is een bekend fenomeen: innovaties of nieuwe producten die er enkele jaren over doen om mainstream te worden. Of zelfs als trend betiteld mogen worden. Vaak door een hoog kostenplaatje, maar in veel gevallen door een hoog kat-uit-de-boom-kijk-principe. Ieder AV-bedrijf zal je 1 advies geven: welk middel zorgt ervoor dat je jouw doelstelling behaalt, denk nooit uit product maar uit oplossingen. Toch bieden goed uitgevoerde augmented reality, 3d mapping en hologrammen WOW-momenten en creatief ongekende mogelijkheden. Durf.

Interactie en levendige presentaties
Audiovisuele bedrijven hebben ingezien dat de evenementen-, congres- en meetingmarkt klaar is met statische presentaties zonder interacties. Nadat er jarenlang geïnvesteerd is in het uiterlijk van het presentatiescherm/podium of losse twitterfonteinen die afleiden, komt nu alles samen in krachtige interactieve en levendige presentaties. Veel AV-partijen hebben hier complete oplossingen voor inclusief stem/meningkastjes, combinaties met second screens, live verbindingen, polls etc. Via het AV-bedrijf kun je ook in contact komen met interessante tools en apps om de interactie te vergroten.

Eindelijk duurzaam
Hoe graag veel AV-bedrijven het ook verkondigden, er waren maar weinig partijen die mee konden in de vraag naar duurzame inzet van audiovisuele middelen. 2014 zal de definitieve doorbraak zijn van betaalbare duurzame AV-producten. Of het nou om LED gaat of om energiezuinige versterkers, de markt is er zo goed als klaar voor.

Integratie van mobiels en social media
Er gaan steeds meer toepassingen komen waarbij het audiovisuele bedrijf de smartphone van jouw gast gebruikt in het AV-concept. Jouw mobiel als microfoon of stemkastje? Of een directe schakel tussen presentatie en social media. Of live de presentatie op jouw smartphone of tablet, met reactie mogelijkheden. In 2014 kan het allemaal.

Bron: Eventbranche.nl

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers