Beoordelingsrichtlijn voor veilig drinkwater op evenementen bindend verklaard

26-5-2016

Op 4 mei jl. is de Beoordelingsrichtlijn 'Tijdelijke drinkwaterinstallaties' (BRL-K14036) bindend verklaard. De beoordelingsrichtlijn, die is opgesteld door certificeringsorganisatie Kiwa, is gericht op het leveren van veilig drinkwater op evenementen, zoals beurzen en tentoonstellingen, festivals, sportmanifestaties, maar ook op circussen, kermissen, tijdelijke campings, etc.

In de beoordelingsrichtlijn worden eisen gesteld aan de tijdelijke drinkwaterinstallatie en aan het installatiebedrijf dat deze aanlegt. Het gaat daarbij om drinkwaterinstallaties die na verloop van tijd weer worden verwijderd op locaties waar niet of maar deels gebruik kan worden gemaakt van bestaande, vaste installaties voor toepassingen, zoals drinkwatertappunten, wastafels, toiletten en/of douches.

Installatiebedrijven die tijdelijke drinkwaterinstallaties ontwerpen, aanleggen, in gebruik stellen en beheren kunnen op basis van deze beoordelingsrichtlijn door Kiwa gecertificeerd worden.

Veilig drinkwater locatie
Als een installatiebedrijf en de door haar aangelegde installaties aan de eisen voldoen, kan het installatiebedrijf hiervoor gecertificeerd worden en mag het de door haar aangelegde installaties 'Veilig drinkwater locatie' noemen. Installatiebedrijf en (steekproefsgewijs) installaties worden jaarlijks door Kiwa gecontroleerd.

Met het inhuren van een gecertificeerd installatiebedrijf kunnen vergunningverleners en organisatoren van evenementen erop vertrouwen dat het drinkwater op de betreffende locatie veilig gebruikt kan worden. Installatiebedrijven kunnen zich met het certificaat in de markt onderscheiden.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over de Beoordelingsrichtlijn 'Tijdelijke drinkwaterinstallaties' en (de voorwaarden voor) certificering.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers