Beurs van Berlage onthult nieuwe Berlage lamp

14-4-2014

Maandag 7 april is onder het toeziend oog van ruim 200 genodigden de nieuwe Berlage lamp op spectaculaire wijze onthuld. De nieuwe Berlage lamp is speciaal voor de Beurs van Berlage ontworpen en geproduceerd door industrieel ontwerper Henk Stallinga.

Complexe opdracht
De opdracht die Stallinga meekreeg was complex. Enerzijds moest de lamp voldoen aan nieuwe normen voor lichtopbrengst en energieverbruik, terwijl het ontwerp anderzijds passend moest zijn in de ontwerptraditie van Berlage. Daarnaast was de opdracht om een lamp te maken die eigentijds en modern is en dat het duidelijk is dat de lamp niet door Berlage gemaakt is.

Ontwikkelingen Beurs van Berlage
Tijdens de presentatie ging commercieel manager Michiel Lindenbergh in op een aantal actuele ontwikkelingen in de Beurs van Berlage. Het gaat goed met de Beurs van Berlage. Met ruim 300.000 bezoekers en vele mooie evenementen was 2013 een succesvol jaar. In 2014 zal verder gewerkt worden aan de realisatie van het masterplan. De glazen zaal zal verwijderd worden en het Schippers café zal geopend worden. Na Michiel Lindenbergh was het woord aan Prof. Hubert Jan Henket, die de werking van licht in de Beurs van Berlage nader verklaarde. Daarna gaf Henk Stallinga een toelichting op zijn ontwerp, waardoor de vorm en functie van het ontwerp werd verduidelijkt.

Gebouw als projectiescherm
De vaste techniek partners van de Beurs van Berlage, RUAD Audio Visual Solutions en Aukes Theatertechniek hadden gezamenlijk met Studio Rats een wervelende show in elkaar gezet. Licht, geluid, video en laserprojectie vormde een mooi geheel. Het gebouw werd daarbij optimaal ingezet als 'projectiescherm' en de nieuwe armaturen op de verdiepingen leken uit het niets tevoorschijn te komen.

Grandeur van het gebouw komt tot zijn recht
"Door de nieuwe lampen wordt het gebouw veel lichter en helderder en komt de grandeur van het gebouw veel beter tot zijn recht", aldus Michiel Lindenbergh. "Beurs van Berlage is erg trots dat het gelukt is met hulp van de Stichting Beurs van Berlage om een Nederlands ontwerper deze bijzondere opdracht te gunnen. Met Henk Stallinga hadden we al eerder de nieuwe Berlage stoel gerealiseerd en ook ditmaal zijn we zeer tevreden over het resultaat."

Bron: High Profile Events

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers