Btw in het buitenland: verschillen in wet- en regelgeving

29-7-2014

Hoe zit het met de administratieve rompslomp en waar moet je aan voldoen? Wanneer geldt welk tarief? Handel je binnen de Europese Unie (EU) of juist daarbuiten? Hoe zit het dan met al die verschillende btw-regels en waar moet je zijn voor hulp? In de nieuwe whitepaper van MKB Servicedesk krijg je antwoord op de belangrijkste ondernemersvragen rondom btw en internationaal ondernemen.

Btw (Belasting toegevoegde waarde) is een omzetbelasting die wordt geheven bij de levering van een product of dienst. Denk niet dat, omdat het één Europa is, het allemaal hetzelfde werkt qua btw-regelgeving. Raimo Kool, senior btw-adviseur bij Mazars, een internationale dienstverlener op het gebied van onder meer accountancy en juridische en fiscale zaken: "De btw-regels vanuit Europa zijn verplichte kost, daar moeten we ons allemaal aan houden. Maar de 28 lidstaten interpreteren die wetgeving wel verschillend. Ze mogen daarnaast op sommige btw-gebieden zelf weten hoe ze de uitvoering regelen. Dat leidt tot frustratie en onbegrip."

Btw buiten Europa
Kool: "Vanuit Nederlands btw-perspectief is het leveren van goederen of diensten buiten de EU een stuk overzichtelijker, maar dan moet je weer rekening houden met de fiscale gevolgen in het buitenland". Ook hier geldt dus: bereid je goed voor.

In het kosteloos te downloaden whitepaper komt het volgende aan bod:

  • Btw en zakendoen binnen de EU
  • De 'papierwinkel' van de EU
  • Wetswijzigingen en veranderingen binnen de EU
  • Btw en zakendoen buiten de EU
  • Top 5 valkuilen btw en internationaal zakendoen
  • Tips van ondernemers en experts

Bron: MKB Servicedesk

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers