Buma/Stemra introduceert nieuw live-tarief

28-11-2016

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra introduceert in samenwerking met de marktpartijen een nieuw algemeen tarief voor livemuziek. De nieuwe regeling treedt in werking per 1 januari 2017.

Wanneer concertorganisatoren, poppodia en andere partijen evenementen met livemuziek organiseren, dragen zij een percentage van de opbrengsten uit verkopen van onder meer de tickets af aan Buma/Stemra. Zij zorgt ervoor dat de auteurs en uitgevers van de live gespeelde muziek een vergoeding ontvangen.

Het nieuwe tarief voor livemuziek gaat uit van een 'level playing field', waarbij het belangrijk is dat iedere organisator bij gelijke omstandigheden dezelfde vergoeding voor auteursrechten afdraagt. Het tarief is toegankelijker voor startende organisatoren en houdt rekening met fluctuerende omzetten.

Het nieuwe tarief is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende in de livemarkt actieve partijen en goedgekeurd door het College van Toezicht Auteursrechten (CvTA). Het gevolg hiervan is dat de huidige volumekortingsregeling vanaf 1 januari 2017 niet meer wordt gehanteerd.

Klik hier voor een overzicht van de nieuwe tarieven.

Bron: Entertainment Business

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers