CERN viert 60e verjaardag in Belgische tenten van Veldeman

25-9-2014

Op 29 september wordt het Europees centrum voor nucleair onderzoek, het CERN, gevestigd in Genève, Zwitserland, 60 jaar. Om deze speciale verjaardag te vieren heeft ’s werelds grootste laboratorium voor deeltjesfysica september omgedoopt tot een echte feestmaand. Met een aantrekkelijk programma nodigt het CERN het grote publiek uit op verschillende culturele evenementen: concerten, films, lezingen, demonstraties, tentoonstellingen, … allen geïnspireerd door de wetenschap. Voor de tijdelijke accommodatie van deze feestelijkheden deed het CERN beroep op Veldeman Structure Solutions.

Het CERN koos voor Veldeman na een internationale pitch. Onder meer dankzij de sterke troeven van haar unieke TFS structuur kon Veldeman dit prestigieuze project winnen. De 2 TFS structuren die Veldeman voor het CERN plaatste kenmerken zich door een unieke gebogen vorm, hoge vrije binnenruimte, grote gewichtsbelasting, zwarte binnenzijde en zilveren buitenzijde. In totaal bouwde Veldeman 6.000m² tentstructuren, die gebruikt worden voor evenementen, ontvangst, persruimte, EHBO, veiligheidscontroles en als doorgang. Zo was er op 19 september een optreden van het UNO orkest, vandaag 24 september zal de TEDxCERN conferentie plaatsvinden en op 29 september is er de apotheose met de officiële ceremonie van 60 jaar CERN.

Het CERN is een van de grootste en meest gerespecteerde onderzoeksinstituten ter wereld. Het instituut houdt zich bezig met fundamentele fysica en doet onderzoek naar de bestanddelen van materie: de elementaire deeltjes. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door het op hoge snelheid laten botsen van deze elementaire deeltjes in een zogenaamde deeltjesversneller. Het doel van deze experimenten is inzicht te krijgen in de opbouw van materie: uit welke deeltjes bestaat de materie en wat zijn de krachten die de deeltjes bij elkaar houden. Het CERN stelt zo'n 2.400 mensen tewerk. Daarnaast zijn er ruim 6.500 wetenschappers van meer dan 500 universiteiten betrokken bij de experimenten.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers