Dag van Nationale Rouw en evenementen

23-7-2014

Premier Rutte heeft vandaag uitgeroepen tot dag van nationale rouw. Wat betekent dat en wat zijn de consequenties voor evenementen die vandaag plaatsvinden?

Vanmiddag komen de eerste slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17 aan in Eindhoven. Aan alle overheidsgebouwen hangt de vlag halfstok. Verder worden op verschillende momenten klokken geluid. Dat gebeurt ook gedurende 5 minuten voor aankomst van de vliegtuigen. Dat is waarschijnlijk om 16.00 uur. Na de landing van de twee militaire vliegtuigen klinkt er een trompetsignaal. Daarna zal er een minuut stilte in acht worden genomen.

Het is niet verplicht om mee te doen met de rouw. Iedereen maakt hierin haar eigen keuze, maar het kabinet hoopt wel dat burgers de minuut stilte in acht nemen. Ook kunnen mensen hun vlag halfstok hangen. De overheid bepaalt niet dat winkels gesloten en evenementen afgelast moeten worden, het is aan de winkeleigenaren en de organisatoren zelf, om te bepalen hoe er met de rouw wordt omgegaan.

CLC-VECTA adviseert haar leden in overleg te treden met zijn of haar opdrachtgever(s) om af te stemmen hoe met deze bijzondere omstandigheid om te gaan in relatie tot het evenement dat plaatsvindt. Het VECTA Garantiefonds, indien afgesloten door de opdrachtgever, kan in het uiterste geval een oplossing bieden tegen onverwachte kosten. Voor informatie kun je altijd bellen met het verenigingsbureau via +31 (0)346 - 352 444.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers