De grootste ergenissen die leiden tot negatieve (hotel)recensies

30-7-2014

Bij de beslissing waar de reis naartoe gaat, leggen hotelbeoordelingen op internet steeds meer gewicht in de schaal. En vaak zijn negatieve beoordelingen in de online-gemeenschap voor potentiële klanten een reden om een ander hotel te kiezen. Het internationale boekingsportaal hotel.info heeft nu de hotelbeoordelingen van de afgelopen twee jaar geanalyseerd en komt tot de conclusie dat de meeste ergernissen van hotelgasten eenvoudig te verhelpen zijn.

Veel gasten nemen na een reis mooie herinneringen mee naar huis en leggen deze vast in de vorm van een positieve beoordeling op internet. Maar juist negatieve beoordelingen geven de hotelier de gelegenheid de dienstverlening en hygiëne te verbeteren en zo de gasttevredenheid te verhogen.

Het internationale boekingsportaal hotel.info heeft de kritiekpunten in de recensies sinds 2012 geanalyseerd. Het resultaat: slechte dienstverlening, gebrekkige hygiëne en weinig keuze aan het ontbijtbuffet waren de belangrijkste punten van kritiek.

De grootste ergernissen op een rijtje:

  • Aanvullende kosten voor internettoegang, parkeerplaats, ontbijt, enz. 65,50%
  • Gebrekkige dienstverlening 53,90%
  • Keuze bij het ontbijt 48,20%
  • Bed niet comfortabel genoeg 45,90%
  • Vieze kamer 43,10%
  • Onvriendelijkheid 35,20%
  • Kwaliteit van het ontbijt 32,90%
  • Geluidsniveau kamer 30,60%
  • Algehele prijs-kwaliteitverhouding 29,90%
  • Hotel kan niet waarmaken wat wordt beloofd 26,20%

Tips voor hoteliers wat te doen tegen negatieve hotelbeoordelingen
Hotel.info adviseert hoteliers goed na te denken over toeslagen voor diensten als parkeren en internettoegang. De vriendelijkheid van het personeel is net zo doorslaggevend voor de tevredenheid van de gasten. Ook hier moet de hotelier bekijken welke medewerkers moeten worden gemotiveerd het gasten meer naar de zin te maken.

Een ander veel gelezen kritiekpunt betreft de hygiëne: wodka en sinaasappels zijn geschikt voor meer dan alleen een lekkere cocktail. Hardnekkige vlekken zijn soms met eenvoudige huismiddeltjes te verwijderen. hotel.info heeft eenvoudige maar geniale reinigingstips voor hoteliers verzameld. Extra pluspunten in tijden van duurzaamheid: de meeste 'reinigingsmiddelen' zijn tot 100% afbreekbaar.

Voor deze tips klik hier.

Uiteindelijk moet het voor iedereen die een reis boekt duidelijk zijn dat van een budgethotel geen viersterrenservice kan worden verlangd. Indien een reiziger toch kiest voor een voordelige aanbieding en eenmaal aangekomen wordt teleurgesteld, moet hij de hotelier wel de kans geven verbeteringen aan te brengen. Als het personeel hieraan niet kan of wil meewerken, moet in ieder geval worden geprobeerd korting op de prijs te bedingen, of naar een alternatief worden uitgezien. Maar iedere potentiële hotelgast moet zich voor vertrek het volgende realiseren: wie vier sterren verwacht, moet hiervoor ook betalen.

Bron: CongresWereld / Hotel.info

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers