Digitale toolkit 'Nieuwe Arbowet'

19-6-2017

Vanaf 1 juli 2017 verandert de Arbowet en daarmee de voorwaarden voor arbozorg en preventie. Het ministerie van SZW wil werkgevers, preventiemedewerkers, bedrijfsartsen, arboprofessionals, maar ook leden uit de OR of personeelsvertegenwoordiging goed informeren over de wetsbepalingen. Vandaag lanceert het ministerie van SZW de digitale toolkit 'Nieuwe Arbowet'. Deze toolkit biedt handige factsheets, documenten en animaties over de veranderingen in de Arbowet.

Vragen en antwoorden wijzigingen Arbowet 2017
De vraag- en antwoordlijst die ArboNed, preferred supplier van CLC-VECTA, heeft gemaakt naar aanleiding van haar webinar 'Wijziging Arbowet 2017' is door het Ministerie van SZW gebruikt in de digitale toolkit. Op het 'Factsheet Nieuwe Arbowet', die werkgevers kunnen personaliseren voor eigen gebruik, staat onder het kopje Meer informatie een directe link naar de website van ArboNed met vragen en antwoorden over de wijzigingen in de Arbowet 2017.

Training Preventiemedewerker
De vernieuwde Arbowet schrijft een prominentere rol toe aan de preventiemedewerker binnen je organisatie. Maar hoe zorg je er nu voor dat je medewerker over voldoende kennis en expertise beschikt om de preventietaken goed uit te kunnen voeren? Tegen het speciale kortingstarief van € 375,- organiseert CLC-VECTA met preferred supplier ArboNed exclusief voor CLC-VECTA leden op 11 oktober een praktische training, specifiek gericht op standbouwbedrijven, waarin je binnen 1 dag wordt opgeleid tot preventiemedewerker.

Bron: Rijksoverheid

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers