Dutch Live Entertainment Production Awards 2016 uitgereikt

12-4-2016

Maandagavond 11 april vond de tweede editie plaats van de Dutch Live Entertainment Production Awards. Tijdens een awardshow in de Amsterdamse De Hallen Studio’s werden professionals uit de live entertainmentindustrie in het zonnetje gezet. The Flying Dutch werd uitgeroepen tot Production of the Year. Westergasfabriek ging er met de award voor Favourite Venue vandoor.

Uit handen van Giel Beelen kreeg Pinkpop-directeur Jan Smeets een Special Achievement Award. Juryvoorzitter Henk Schuit, Managing Director bij ticketer CTS Eventim Nederland: "Jan Smeets is een man van het eerste uur, directeur en medeoprichter van Nederlands grootste en succesvolste festivals. Door zijn bevlogenheid bestaat Pinkpop al meer dan 45 jaar en heeft hij in die jaren een substantiële bijdrage geleverd aan de Nederlandse festivalmarkt die tot de internationale top behoord op het gebied van infrastructuur, service en veiligheid. Daarnaast heeft Jan sinds de oprichting van zijn festival veel betekend voor de Nederlandse muziekindustrie. Zo heeft hij vele bands en artiesten de kans gegeven om zich aan een groot publiek te mogen presenteren tijdens Pinkpop Festival tussen een programma van wereldsterren als The Rolling Stones, Muse, Foo Fighters, The Killers, Robbie Williams en Paul McCartney."

De overige winnaars zijn: Faber Audiovisuals (Favourite Show Company), Neptunus (Favourite Site Company), Garden Party (Favourite Service Company), Modestus Management (Favourite Production Company), Sightline Productions (Favourite Technical Production Company), Carmelita Hoogvliets (Favourite Person) en Ronald van de Besselaar (The Bart Clement Award for Favourite Creative Person).

De jury van de Dutch Live Entertainment Production Awards bestond dit jaar uit Henk Schuit (voorzitter), Joost Carlier, Jacqueline Vizee, Annejorie Hegge en Marcel de Vré.

De organisatie was in handen van de Stichting Dutch Live Entertainment Production Awards in samenwerking met de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM) en mediapartner EB Live.

Alle winnaars van de Dutch Live Entertainment Production Awards 2016:

Favourite Show Company: Faber Audiovisuals
Favourite Site Company: Neptunus
Favourite Service Company: Garden Party
Favourite Production Company: Modestus Management
Favourite Technical Production Company: Sightline Productions
Favourite Venue: Westergasfabriek
Favourite Person: Carmelita Hoogvliets
The Bart Clement Award for Favourite Creative Person: Ronald van de Besselaar
Production of the Year: The Flying Dutch
Special Achievement Award: Jan Smeets

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers