Easyfairs Benelux neemt Dutch Comic Con over

23-9-2015

Dutch Comic Con overgenomen door Easyfairs Benelux, onderdeel van de Artexis Easyfairs Group. Het bedirjf onder meer verantwoordelijk voor 125 evenementen per jaar in 16 landen.

Easyfairs Benelux, de organisatie achter Antwerp Convention en FACTS, is de nieuwe eigenaar van Dutch Comic Con. De tweede editie van de popculture-beurs staat gepland op 26 en 27 maart 2016 in de Jaarbeurs te Utrecht. Volgens Dirk van Roy, CEO Artexis Easyfairs Benelux, bereiken zij hiermee in Nederland en België bijna 100.000 comic-, cosplay-, sci-fy en fantasy-liefhebbers.

“Het ‘servicen’ van bepaalde communities maakt deel uit van onze visie. Met deze overname spelen wij in op het groeiend belang van een maatschappelijke groep voor wie Dutch Comic Con veel meer wordt dan louter films, series, videogames of webcomics. Zij zoeken momenten waarop ze, samen met gelijkgestemden, hun passie kunnen delen en ook de acteurs, schrijvers of regisseurs kunnen ontmoeten. Zij willen deel uitmaken van een community en van een totaalbeleving. In ons streven naar het organiseren van multi-format evenementen, is dit een verruiming van onze activiteiten en een uitdaging om deze ‘human to human’ conventies te laten groeien tot ultieme ontmoetingsplekken in België en Nederland.”

In een persbericht meldt Easyfairs Benelux dat oprichters, Ivan Lok en Romy Overdorp nauw betrokken blijven bij het organiseren van het evenement.

De eerste editie van Dutch Comic Con trok 25.000 bezoekers. De beurs werd echter geplaagd door afzeggingen van artiesten en acteurs. Na het event liet Game Of Thrones-acteur Jospeh Gatt weten niet blij te zijn met de financiele afwikkeling. Hij en een aantal niet nader genoemde acteurs zouden nog op geld wachten. Het geld zou inmiddels over zijn gemaakt stelt Gatt op Facebook.

De nieuwe organiserende partij heeft inmiddels al verschillende aankondigingen gedaan over de aanwezigheid van acteurs uit Star Wars, The Power Rangers, The Flash en Gotham.

Bron: Entertainment Business

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers