Eerste Kamer stemt in met initiatiefwet tegengaan onredelijk lange betaaltermijnen

08-3-2017

Het initiatiefwetsvoorstel van CDA Tweede Kamerlid Agnes Mulder en PvdA Tweede Kamerlid Mei Li Vos om onredelijk lange betaaltermijnen tegen te gaan is aangenomen in de Eerste Kamer. Het wetsvoorstel zal vanaf 1 juli 2017 in werking treden en moet ervoor gaan zorgen dat betaaltermijnen van 90 en 120 dagen tot het verleden gaan behoren doordat betaaltermijnen langer dan 60 dagen tussen het grootbedrijf en het mkb en zzp niet meer langer mogelijk zijn. Grote bedrijven moeten een rente betalen aan de kleine leverancier als zij zich niet aan de maximale betaaltermijn van 60 dagen gaan houden.

Mulder: "Het wetsvoorstel is in februari met grote meerderheid aangenomen in de Tweede Kamer en nu unaniem in de Eerste Kamer. Betalen binnen 30 dagen blijft de norm maar wel met een stok achter de deur voor het grootbedrijf om op tijd hun rekening te betalen. Helaas is dat nodig."

Met de wet komt er een einde aan dat kleine leveranciers in de financiële problemen komen, terwijl zij zelf netjes op tijd het product of de dienst hebben geleverd aan het grootbedrijf. De jaarlijkse kosten van achterstallige betalingen worden geschat rond de 7 miljard euro. "Dat is funest voor onze economie en werkgelegenheid. Het op tijd betalen van je rekening zou normaal moeten zijn. Deze wet bevestigt dat," aldus Mulder.

Bron: CDA

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers