EG–verklaring inzake inschrijving Handwerkskammer

09-12-2015

We hebben er al het nodige over geschreven; als je in Duitsland een beschermd beroep / ambacht wilt uitoefenen, zoals bijvoorbeeld het bewerken van hout (standbouw!), dien je hiervoor, op straffe van hoge boetes, toestemming te hebben. Deze toestemming is te verkrijgen door een inschrijving bij de Handwerkskammer. En voor deze inschrijving heb je weer een EG-verklaring nodig, welke je kunt verkrijgen bij de Kamer van Koophandel. Waar moet je dan op letten om te zorgen dat je EG-verklaring aan de juiste eisen voldoet:

  • Een inschrijving bij de Handwerkskammer doe je als bedrijf, inclusief de bestuurder (dus niet op naam per medewerker). Op deze gegevens dient dus de EG-verklaring te worden gesteld.
  • Je kunt je bedrijf voor meerdere ambachten inschrijven (in tegenstelling tot de eerder gecommuniceerde 3 ambachten), echter dienen deze ambachten allemaal ook expliciet op de EG-verklaring te worden vermeld

Via deze link vind je ons eerdere artikel alsmede een overzicht van de ambachten waarvoor inschrijving in de Handwerkskammer verplicht is.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers