Eigenrisicodragerschap WGA per 1 januari 2017 uitgebreid

08-8-2016

Sinds jaar en dag kun je als werkgever eigenrisicodrager worden voor de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten, voorheen de WAO). Je betaalt dan terzake geen premie aan de Belastingdienst, maar je houdt WGA-gevallen in eigen beheer. Je betaalt dan voor eigen rekening de WGA-uitkeringen en bent langer verantwoordelijk voor de reïntegratie. Ook bij niet-eigenrisicodragers komen de uitkeringen overigens uiteindelijk voor eigen rekening. De uitkeringen worden verwerkt in de premies die de Belastingdienst terzake berekent.

Eigenrisicodragerschap voor flexkrachten
Het eigenrisicodragerschap is tot 1 januari 2017 slechts mogelijk voor werknemers met een vast contract. Per 1 januari 2017 wordt het eigenrisicodragerschap echter uitgebreid met 'flexkrachten', kortweg werknemers met een contract voor bepaalde tijd. Je hebt dan de keuze uit twee opties: ofwel eigenrisicodrager WGA voor alle werknemers of in het geheel geen eigenrisicodrager WGA. Ben je al eigenrisicodrager, dan ontvang je deze periode post van de verzekeraar waar je het risico hebt herverzekerd. De verzekeraar informeert je in vaak neutrale bewoordingen over de wijziging.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op met onze partner BDO Accountants & Belastingadviseurs via clcvecta@bdo.nl of +31 (0)30 - 284 98 21.

Wacht overigens niet te lang met het maken van een keuze. De Belastingdienst hanteert als formele datum voor verzoeken om het eigenrisicodragerschap stop te zetten (of aan te vragen) 2 oktober aanstaande.

Bron: BDO Accountants & Belastingadviseurs

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers