Einde aan stilzwijgende verlenging telecomcontracten

23-9-2016

Het stilzwijgend verlengen van bestaande zakelijke contracten door telecomaanbieders is vanaf 1 oktober verleden tijd. Zakelijke klanten kunnen dan, net als nu al geldt voor consumenten, na afloop van hun overeengekomen contractperiode per maand kosteloos opzeggen. De wijziging is ook van toepassing op contracten die al stilzwijgend zijn verlengd.

Wie een contract wil opzeggen moet tot nu toe de contracttermijn uitzitten of de resterende looptijd afkopen. Per 1 oktober 2016 gaat dit veranderen. Dit betekent dat contracten voor zakelijke telecomabonnementen die:

  • voor 1 oktober 2016 zijn aangegaan voor bepaalde duur en die reeds stilzwijgend zijn verlengd of vernieuwd
  • na 1 oktober 2016 zijn aangegaan en stilzwijgend worden verlengd of vernieuwd
  • zijn of worden aangegaan voor onbepaalde duur te allen tijde kosteloos opgezegd kunnen worden. Er is nog wel een opzegtermijn van ten hoogste een maand.

Zodra deze nieuwe wet eenmaal in werking is getreden geldt dit ook voor contracten waarvan de voorwaarden nog niet zijn aangepast. Dus bestaande contracten die voor 1 oktober 2016 stilzwijgend zijn verlengd of zijn vernieuwd, worden ook maandelijks opzegbaar. Alleen op uitdrukkelijk verzoek van de zakelijke contractant kan van de opzegtermijn van ten hoogste een maand worden afgeweken en kan een opzegtermijn van ten hoogste drie maanden worden overeengekomen. Dit betekent dat de contractant uitdrukkelijk moet instemmen met deze afwijking.

Bron: MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers