Elektrische laadpunten voor parkeergarage Beurs-WTC

05-6-2014

Sinds afgelopen week is de inpandige parkeergarage van het Beurs-World Trade Center aan het Rodezand voorzien van 9 laadpunten voor elektrische auto’s. Hiervan zijn er 6 aangebracht in de P1 garage, dit gedeelte van de garage is in het weekend ook opengesteld voor publiek. De overige 3 zijn aangebracht in opdracht van kantoorhuurders bij hun vaste parkeerplaats in P2. Binnenkort komen er nog 2 laadzuilen bij in de naastgelegen Parkeergarage WTC-V&D in de Leeuwenstraat. Deze garage is 24/7 geopend voor publiek.

Jolande Huijers, directeur Beurs Rotterdam N.V.: "De afgelopen tijd constateerden wij een toenemende vraag naar oplaadzuilen. Het daadwerkelijk realiseren hiervan past goed bij de MVO-doelstellingen van onze organisatie. Wij vinden het belangrijk te investeren in duurzame energie, huurders kunnen hierdoor gestimuleerd worden om bij vervanging van hun voertuig te kiezen voor bijvoorbeeld een hybride model." Kees Dobbelstein, operationeel manager Facilitair Beheer: "We kunnen trots zijn op het resultaat. Naast de duurzame gedachte moet de apparatuur goed kunnen presteren. Daarom is gekozen voor laadzuilen die op onze groene krachtstroom zijn aangesloten. Begin juni a.s. zullen er tevens 2 laadzuilen worden geplaatst in de Parkeergarage WTC-V&D in de Leewenstraat die eveneens gevoed zullen worden door groene krachtstroom. De laadzuilen hebben, net als die op straat, een standaard aansluiting en kunnen worden geactiveerd door een laadpas."

Voor de realisatie van de laadpunten heeft Beurs Rotterdam samengewerkt met het Elektrisch Vervoer Centrum Rotterdam. Daarbij kwamen de technische aspecten aan bod en werd advies gegeven rondom o.a. haalbaarheid, subsidie en implementatie. Niki Sie, van het project EV Makelaar bij het EV Centrum: "Beurs-WTC draagt bij aan het doel van de Gemeente Rotterdam om voor het eind van dit jaar 1.000 laadpunten in Rotterdam te realiseren. Het is de eerste (particuliere) parkeergarage in Rotterdam waarin een dergelijk groot aantal oplaadplaatsen wordt gerealiseerd."

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers