Fiscale eindejaarstips 2016

15-11-2016

Het Belastingplan 2017 en andere wetsvoorstellen brengen veranderingen met zich mee. En voor sommige onderwerpen kun (en moet) je nu al in actie komen. BDO, partner van CLC-VECTA, biedt met 105 fiscale eindejaarstips nieuwe perspectieven waarmee je nog dit jaar aan de slag kunt. Denk hierbij eens aan de voorgestelde maatregelen voor de Vrijgestelde Beleggingsinstellingen en zeker ook aan de afschaffing van het pensioen in eigen beheer. Maar ook de Innovatiebox wordt aangepast en er worden maatregelen voorgesteld die renteaftrekbeperkingen in de Vennootschapsbelastingplicht met zich mee kunnen brengen.

Bij de fiscale eindejaarstips houdt BDO uiteraard rekening met het Belastingpakket 2017 zoals dat met Prinsjesdag is gepubliceerd. Dit pakket wordt behandeld in de Tweede en Eerste Kamer. Hierbij kunnen nog wijzigingen optreden die het noodzakelijk maken dat je daar nog dit jaar op moet reageren.

Speciale site met tips
Benieuwd naar de tips voor ondernemers, ondernemingen, dga’s, personeel en voor jou privé? Dit jaar heeft BDO een speciale website met een aantal uitgelichte eindejaarstips. Ook kun je alle 105 fiscale eindejaarstips downloaden. Voor meer informatie of een advies op maat, neem je contact op met BDO via clcvecta@bdo.nl of +31 (0)30 - 284 98 21.

Bron: BDO Accountants & Belastingadviseurs

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers