Flint biedt toneelstuk 'Westkaai' volgens 'pay what you want'-principe

25-10-2016

Theater Utrecht - hét stadsgezelschap van Utrecht onder leiding van de gelauwerde regisseur Thibaud Delpeut - presenteert het beruchte toneelstuk 'Westkaai', een stuk dat belangrijke vragen stelt over onze samenleving in het hedendaagse Europa. Flint vindt het belangrijk dat dit soort voorstellingen gemaakt en gezien blijven worden en biedt het daarom nu aan volgens het principe 'pay what you want', met andere woorden: kom kijken op 2 november en bepaal na afloop wat je wilt betalen.

In het beruchte toneelstuk 'Westkaai' van de Franse schrijver Bernard-Marie Koltès ontmoeten ontheemde figuren elkaar in een loods aan een desolate rand van een grote wereldstad. De personages die 'Westkaai' bevolken, vertegenwoordigen samen de hele wereld: jong, oud, arm, rijk, man, vrouw, blank, zwart. De puissant rijke Koch is met zijn personal assistant Monique naar dit gebied afgereisd om een uitweg uit de leegte van zijn bestaan te vinden. Ze treffen er een migrantengezin, dat in het westen een nieuw bestaan probeert op te bouwen.

Delpeut maakt scherp voelbaar hoe de elite van de oude wereld de uitputting nabij is, verstoken van een doel of een moreel kompas. Delpeut: 'Juist nu, in alle verwarring en verdwazing die voelbaar is in Europa, is het cruciaal om elkaar vergezichten te bieden. Voor Theater Utrecht spelen kunst en theater een cruciale rol bij het vormen van nieuwe visies op samenleven. We pleiten daarbij voor empathie. In de gezamenlijkheid van de verbeelding ontmoeten we elkaar. Daar kunnen we vrij denken en dromen over de wereld van morgen. Wij geloven dat het theater de geëigende plek is om dat te doen."

'Westkaai' is een spannende, emotionele rollercoaster, die je echt even aan het denken zet. "Wat we zien zijn personages van vlees en bloed die je vastgrijpen en niet meer loslaten", schrijft Theaterkrant over deze voorstelling. Trouw noemt de voorstelling "uiterst relevant".

Pay what you want
Toneelvoorstelling 'Westkaai' van Theater Utrecht stelt belangrijke vragen over de samenleving van nu. Zulke belangrijke vragen, dat Flint graag iedereen op 2 november de kans wil geven om de voorstelling te bezoeken. Dat kan met het pay what you want concept: bezoekers bepalen na afloop van de voorstelling zelf wat zij voor de voorstelling willen betalen. Vooraf kun je kosteloos jouw plaatsen reserveren. Pinnen is niet mogelijk.

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling kunnen besteld worden op www.flint.nl.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers