Goud voor MVO-beleid Lyreco

24-3-2016

Lyreco, preferred supplier van CLC-VECTA, heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en onderneemt in dit kader diverse initiatieven. Zo maakt Lyreco gebruik van elektrische bestelwagens, heeft zij een volledig groene productlijn en maakt zij zich hard voor scholing in ontwikkelingslanden met het 'Lyreco for Education' programma. Lyreco behaalde bovendien als eerste in de branche het ISO 14001 certificaat en het FSC certificatie. Daarnaast werd Lyreco onlangs erkend door EcoVadis met het 'Golden Recognition Level'.

EcoVadis onderzoekt en beoordeelt leveranciers aan de hand van beleid, initiatieven en resultaten op het gebied van onder meer milieu, arbeidsomstandigheden, social responsibility, duurzame inkoop en eerlijke bedrijfsvoering. EcoVadis maakt deze criteria meetbaar en geeft op basis hiervan een score op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Uit de meeste recente evaluatie is gebleken dat Lyreco bij de beste 2% van alle EcoVadis-evaluaties zit en zelfs de beste 1% van de branche. Lyreco bewijst hiermee een voorloper te blijven op het gebied van duurzaam ondernemen.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers