Gratis internet tijdens bijeenkomsten onontkoombaar in alle ruimten

24-4-2014

Uit onderzoek blijkt dat technologie in een snel tempo evolueert en dat bedrijven zich moeten aanpassen, niet alleen aan de huidige behoeften van de klant, maar zeer zeker ook aan de toekomstige verwachtingen. Gebaseerd op onderzoek onder leidinggevenden van 26 congresaccommodaties in de VS en Canada blijkt dat het aanbod van internet aanwezig moet zijn in alle ruimten van een accommodatie tijdens congressen, vergaderingen, bijeenkomsten en evenementen.

Cijfers uit het onderzoek geven weer dat 87,5 procent van de respondenten WiFi beschikbaar heeft in alle openbare ruimten, terwijl 70,8 procent WiFi beschikbaar stelt in alle kamers. Daarnaast biedt 70,8 procent deze dienst gratis in vergader-en de openbare ruimte, terwijl 60,9 procent gratis WiFi biedt in de kamers. Deze cijfers zullen alleen nog maar stijgen.

Hele congresaccommodatie is een leeromgeving
"Een van de essenties van een congresaccommodatie is dat het hele pand een leeromgeving is", volgens Tom Cappucci, vice-president voor Pompan Hospitality Global Inc, die het onderzoek uitvoerde. Ook de kamers moeten worden toegerust om de huidige en toekomstige leerbehoeften van de deelnemers te ondersteunen. Maar ook de openbare ruimtes zoals lobby's, foyers, hoekjes en terrassen worden vaak gebruikt als locaties voor aanvullende formele en informele informatie-uitwisseling. Dat betekent dat draadloze dienstverlening aan deelnemers niet alleen overal consistent in kwaliteit moet zijn, maar ook zonder extra kosten zou moeten zijn."

Gratis internet verplichte service voor alle hospitality aanbieders
Het advies aan congresaccommodaties, maar eigenlijk aan alle hospitality bedrijven, is: biedt gratis WiFi in alle ruimten aan om niet achter te raken op de concurrentie. Internet is nu een belangrijk onderdeel van alle communicatie, dus een verplichte service voor alle hospitality aanbieders.

Extra inkomsten
Eventuele extra inkomsten zouden gegenereerd kunnen worden door onderscheid te maken in een gratis basisdienstverlening die onontkoombaar is en betalen voor een snellere bandbreedte service. Voor het volledige onderzoek klik hier.

Bron: CongresWereld

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers