Handwerkskammer inschrijving al verlengd?

17-7-2017

Een van de wettelijke verplichtingen waaraan je moet voldoen om te mogen werken in Duitsland is het inschrijven in de Handwerkskammer voor de beoefening van beroepen die in Duitsland worden aangemerkt als ambacht. Denk hierbij aan timmer-, schilder of elektrotechnische werkzaamheden; allemaal regelmatig voorkomend bij de realisatie van beursstands.

Inmiddels hebben veel van onze leden de inschrijving in orde gemaakt; hartstikke goed! Nu is alleen de inschrijving maar geldig voor 1 jaar (max. 2 jaar) en deze wordt niet automatisch verlengd. Even controleren dus! Om aan je verplichtingen te blijven voldoen t.a.v. de inschrijving, hoef je niet opnieuw de inschrijving te doen, maar kun je, zonder verdere formaliteiten, gewoon contact opnemen (per mail) met de Handwerkskammer waar je de eerste inschrijving hebt gedaan. Vermeld in je bericht dat je nog steeds actief bent in Duitsland op de genoemde ambachten en daarom je inschrijving wilt verlengen en bewaak uiteraard dat je hiervan een bevestiging ontvangt voor je archief.

Nog niet inschreven? We helpen je op weg
Mocht je de inschrijving nog niet hebben gedaan, adviseren we je dringend dit alsnog te doen. Het ontbreken van de inschrijving wordt in Duitsland namelijk zwaar beboet! (zwartwerk = boetes oplopend tot € 500.000,-). Inschrijven doe je bij de Handwerkskammer die het dichtst ligt bij de plek waar je als eerste aan de slag gaat in Duitsland. Is dat nog niet bekend, maar wil je wel snel alles geregeld hebben voor je eerstvolgende opdracht? Uit de wandelgangen hebben we vernomen dat een aanvraag in Aachen het snelst wordt afgehandeld. Via deze link kun je een handig stappenplan voor inschrijving in de Handwerkskammer met een voorbeeld van het aanmeldformulier voor de Handwerkskammer Aachen, bekijken.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers