Hemelvaartsdag: verplichte vrije dag of niet?

06-5-2014

Moet ik als ondernemer mijn onderneming gesloten houden?

Donderdag 29 mei is het Hemelvaartsdag. Overheidsinstellingen zijn op deze dag gesloten. Maar moet jij als ondernemer ook je deuren sluiten?

Volgens de Winkeltijdenwet is Hemelvaartsdag een feestdag en ben je als ondernemer verplicht je onderneming gesloten te houden. Mocht je per sé open willen gaan, kun je dit regelen op basis van de vrijstelling 12-zondagen-per-jaar-regime. Let hierbij wel op de cao-bepalingen van je personeel die bij het werken op feestdagen recht hebben op een extra vergoeding.

Vrijdag vrij
Veel organisaties laten hun personeel de vrijdag na Hemelaart een verplichte vrije dag opnemen. Veel mensen hebben dan een lang weekend. Beslis dus van tevoren of het nodig is om die vrijdag open te gaan of dat je je personeel verplicht vrijaf geeft. Misschien willen veel van je werknemers graag deze dag vrij nemen en kom je in de problemen met de bezetting.

Belastingdienst
Ook de Belastingdienst geeft het personeel verplicht een lang weekend vrij. Zodoende zijn de Belastingdienst en de Belastingtelefoon op Hemelvaartsdag en de drie dagen daarna niet bereikbaar.

Bron: MKB Servicedesk

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers