Herstel arbeidsovereenkomst na opzegging met toestemming van UWV

21-3-2017

In de uitspraak van de Rechtbank Amsterdam 20 januari 2017, gaat de rechter akkoord met het verzoekt van de werknemer om zijn arbeidsovereenkomst te herstellen nadat deze door zijn werkgever was opgezegd met toestemming van het UWV.

Werknemer werkte als Manager Technische Dienst. Op 28 januari 2016 is aan werknemer verteld dat zijn functie zou komen te vervallen. Er zou uitgekeken worden naar een passende functie voor hem. Werknemer heeft tijdens dit gesprek direct aangegeven interesse te hebben in een IT-functie bij Blokker Holding. Op 1 februari 2016 heeft werknemer op die functie gesolliciteerd. De Holding liet echter weten dat werknemer niet aan de gewenste senioriteit zou voldoen. Aan werknemer werd kenbaar gemaakt dat zijn functie per direct was komen te vervallen.

Werknemer vraagt de rechter zijn arbeidsovereenkomst te herstellen. Hij betwist dat sprake is van bedrijfseconomische redenen. Het wegvallen van zijn functie leidt niet tot substantiële kostenreductie. Bovendien is geen sprake van een unieke functie. Verder zou Blokker geen serieuze poging hebben gedaan om werknemer te herplaatsen. Bekijk een uitgebreide samenvatting van deze uitspraakop de website van XpertHR. Geen abonnee? Om het complete artikel te ontvangen, neem je als lid van CLC-VECTA contact op met ons bureau via info@clcvecta.nl of +31 (0)346 - 352 444.

Bron: XpertHR

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers