Inschrijving 'Oscars' voor bedrijfsleven van start

08-9-2013

Bedrijven kunnen zich vanaf 1 september aanmelden voor deelname aan de verkiezing van de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap. De tweejaarlijkse verkiezing wordt mede georganiseerd door MKB-Nederland en VNO-NCW. Volgens Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en voorzitter van de Koning Willem I Stichting, 'benadrukt de prijs de invloed van een gezond ondernemingsklimaat op de welvaart van Nederland'.

Twee ondernemingen worden beloond voor goed ondernemerschap: een mkb- en een grootbedrijf. Zij worden beoordeeld op durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en innovatie. Kandidaten worden beoordeeld door het bestuur en vier regionale selectiecommissies. Winnaars in 2012 waren VDL Groep en Vencomatic.

De plaquette is bedoeld voor bedrijven die zich onderscheiden door duurzaamheid op het gebied van management, productieproces, product of dienst, of internationale samenwerking. Vorig jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt aan Norm-teq.

Inschrijven voor de 'Oscars' van het Nederlandse bedrijfsleven is mogelijk tot 31 december 2013. De uitreiking vindt plaats in mei 2014. Meer informatie over de procedure en inschrijving op de website van de Koning Willem I-prijs.

Bron: MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers