Internationaal WTC logo voor World Trade Center Rotterdam

15-8-2016

De groene toren van het World Trade Center Rotterdam aan het Beursplein wordt deze week voorzien van het wereldwijde logo voor World Trade Centers. Tot vorig jaar werd dit logo niet gevoerd, maar een eigen 'Beurs-World Trade Center' variant. Om beter aan te sluiten bij de internationale WTC standaard zal vanaf nu alleen nog het internationale logo worden ingezet. De afgelopen decennia is het gebouw getransformeerd van Beursgebouw tot full service kantooromgeving met faciliteiten zoals een business center, congrescentrum en winkels. In het WTC hebben zich op dit moment ruim 200 ondernemingen - van klein tot groot - gevestigd. Het eigendom is sinds 2015 in handen van het Office Fund van Bouwinvest.

Het vastgoedmanagement is uitbesteed aan DTZ Zadelhoff Property Management. De afgelopen maanden is gestart met een optimalisatie, op diverse plaatsen binnen het gebouw vindt er een upgrade plaats. Ook zijn er plannen in ontwikkeling om vanuit het gebouw nog meer contact te kunnen maken met de stad.

Founding member
Al in 1968 had Rotterdam plannen voor een Wereldhandelscentrum, oftewel een World Trade Center. Destijds was dit een relatief nieuw fenomeen, wat de havenstad tot een van de 'founding members' van de wereldwijde World Trade Centers Association maakt. De Leuvehaven was aanvankelijk in beeld als locatie. Maar vele discussies - en gemeentebesturen - later werd besloten om het Beursgebouw te transformeren tot een World Trade Center, met een nieuwe 93 meter hoge toren. De toren werd gebouwd bovenop de inmiddels monumentale laagbouw. In november 1987 werd de hoogbouw officieel geopend door Koningin Beatrix. Op dat moment werd het Beursgebouw omgedoopt tot Beurs-World Trade Center. Inmiddels zijn er wereldwijd 322 WTC’s aangesloten bij de World Trade Centers Association.

Bron: High Profile Events

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers