Is jouw bedrijf vakantieproof?

15-7-2014

De vakantietijd breek weer aan. Heb jij al je vakantierooster op orde? En heb je al geregeld dat het vakantiegeld wordt uitbetaald?

Hoe maak je een vakantieplanning overzichtelijk?
In de zomer gaan veel werknemers een aantal weken op vakantie. Het is nog een hele klus om binnen het bedrijf alle vakantieplannen op elkaar af te stemmen. Voorkom onderbezetting met een goede planning en extra vakantiekrachten. Hoe maak je een vakantieplanning overzichtelijk? In het artikel Hoe maak ik een vakantieplanning lees je er alles over.
Lees ook: Hoe maak ik een werkrooster?

Vakantiegeld uitbetalen?
Het is weer zover: het is tijd om vakantiegeld uit te betalen. Meestal in mei of juni. Iedereen die een arbeidsovereenkomst heeft en in Nederland woonachtig is, heeft recht op vakantiegeld. Maar hoeveel moet je als werkgever vakantiegeld uitbetalen en wanneer precies?

Wat zijn de regels omtrent vakantiedagen?
Voor veel werknemers is de zomer de periode waarin ze hun meeste vakantiedagen opnemen. Op hoeveel vakantiedagen heeft een werknemer eigenlijk recht, en hoe moet een werknemer vakantie aanvragen?

Tips voor een onbezorgde vakantie
En je wilt natuurlijk ook zelf onbezorgd op vakantie. Als je je werknemers goed instrueert en je netwerk op de hoogte stelt van jouw afwezigheid, is dat mogelijk. In dit artikel een aantal praktische tips voor een onbezorgde vakantie.

Bron: MKB-Servicedesk

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers