Landelijke opening BGL Theaterweekend in Flint

24-1-2017

Afgelopen weekend was het BGL Theaterweekend. Veel theaters hadden daarom een speciale programmering. Zo ook Flint. Voor maar tien euro konden bezoekers een leuke voorstelling bezoeken. Op vrijdagavond was er bovendien een rollerdisco waar lekker gedanst werd en zaterdagmiddag was er een open dag die massaal bezocht werd. De opening van dit speciale weekend was in Flint.

20 januari lag de rode loper uit en was de pers massaal naar Amersfoort gekomen. Albert Verlinde (Nationaal Theaterfonds) en Jet Bussemaker (minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) kwamen in een grote BMW aan bij Flint voor de landelijke opening van het BGL Theaterweekend. Ook andere cultuurambassadeurs waren aanwezig, zoals Isabelle Beernaert, Cabaretduo Matroesjka en Peggy Vrijens. Gezamenlijk openden zij het BGL Theaterweekend met een druk op een grote rode knop. Dit was het startsein voor alle andere theaters in Nederland: het BGL Theaterweekend is geopend. Dit speciale weekend is in het leven geroepen om het theater-vak te vieren en heel Nederland te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn een avondje theater kan zijn. Alle voorstellingen in dit weekend waren daarom voor maar tien euro te bezoeken.

Rollerdisco
Op vrijdagavond was er bovendien een rollerdisco die massaal bezocht werd. De bezoekers hadden flink uitgepakt met glitterpakjes en stilstaan was niet mogelijk. Zaterdagmiddag was er een editie voor de kinderen waar ook flink gefeest werd. Tijdens de rollerskate workshop werd de basis van het skaten bijgebracht. Er was bovendien een speciale snoeptafel klaargezet met daarbij een echte suikerspinmachine.

Open dag
Zaterdagmiddag was er bovendien een open dag. Vele belangstellenden kwamen even achter de schermen kijken. Bezoekers konden bijvoorbeeld de banken in de artiestenfoyer even uittesten en spieken hoe het podium werd opgebouwd voor de voorstelling van Eva Crutzen.

Bekijk het FlintTV item voor een impressie:

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers