Live Communication 3.0: Onderzoeksupdate

31-1-2017

Dit jaar willen we in het kader van het onderzoeksprogramma Live Communication 3.0 samen met jou een 2-tal trajecten ingaan, waarbij we de reeds afgesloten onderzoeken, zoals het onderzoek naar trends en ontwikkelingen, technologische ontwikkelingen, scenarioplanning en de branchemonitor, als input gebruiken.

Inspiratiesessies
Tijdens de Inspiratiesessies nemen we je als lid mee in het anders denken naar de toekomst toe en we gaan met elkaar in discussie over hoe je dit zou kunnen doen. Onderwerpen die aan bod komen, hebben betrekking op de competenties van je organisatie (waar ben ik goed in), trends en ontwikkelingen, belevingsconcepten en businessmodellen. Deze interactieve bijeenkomsten zijn kosteloos en uitsluitend voor leden toegankelijk. De theorie wordt samen met de praktijk gekoppeld aan brainstormsessies. De sessies zijn afzonderlijk te volgen of als reeks.

Leergang
Daarnaast bieden we een 12-tal leden de kans mee te doen met een leergang. De leergang heeft tot doel het geven van individuele ondersteuning bij innovatie van nieuwe business. Het is een intensief programma en vergt veel tijd van je, maar daar krijg je ook veel voor terug. In een 5-tal interactieve bijeenkomsten willen we je namelijk meenemen in het proces om te komen tot een nieuw businessmodel. Je krijgt zo voldoende handvatten aangereikt om op hoofdlijnen een nieuw innovatief businessmodel uit te werken. We gaan samen met je in op de visie, missie en strategie van je organisatie, wat er allemaal op je af komt (omgevingsanalyse), concepten en waarde creatie en het uitwerken van je business- en verdienmodel. We gebruiken hiervoor het Business Model Canvas. De leergang is kosteloos en uitsluitend voor leden toegankelijk. De bijeenkomsten zijn niet los van elkaar te volgen en staan in verband met de Inspiratiesessies (de data worden zo gekozen dat je gemakkelijk ook de Inspiratiesessies kunt volgen).

Meer informatie over de Inspiratiesessies en Leergang (waaronder het programma, de data en locaties) volgt binnenkort. Heb je interesse in deelname? Stuur dan alvast een mail naar Nathalie Spaargaren.

Branchemonitor
De uitkomsten van de Branchemonitor zijn onze Nieuwjaarsbijeenkomst gedeeld met de leden. Mocht je niet aanwezig zijn geweest, ontvang je de samenvatting van de uitkomsten per post (in de week van 6 februari). De samenvatting en het uitgebreide rapport is, na inloggen, kosteloos te downloaden.

Op 9 maart, tijdens EvenementContact 2017, van 12.30 uur tot 14.30 uur vindt de eerste evaluatiesessie plaats waarbij we je vragen je mening en vragen met ons te delen, zodat we dit mee kunnen nemen in de ontwikkeling van de komende branchemonitor. Wil je mee discussiëren? Stuur dan een mail naar Nathalie Spaargaren.

Vragen?
Voor aanvullende (inhoudelijke) vragen over het onderzoeksprogramma Live Communication 3.0 kan je terecht bij Anne-Marie Geijsel of Pim Dopheide.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers