Live Communication 3.0: Onderzoeksupdate juni 2016

07-6-2016

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 31 mei jl. bij de Efteling werd een aantal stellingen over de toekomst van de Live Communication branche voorgelegd aan leden van de vereniging met de vraag hoe zij tegen bepaalde toekomstscenario’s aankijken. De stellingen werden door de leden goed ontvangen en dit leidde tot een interessante en levendige discussie. De uitkomsten van deze discussie verwerkt NHTV in het verder ontwikkelen van toekomstscenario’s.

Ook is tijdens de ALV de publicatie Technologische Trends & Ontwikkelingen binnen de Live Communication branche: Tips, Tricks & Tools uitgedeeld. In dit beknopte inspiratieboek staan boeiende interviews, inspirerende artikelen, tips en praktische handvatten voor de leden en de markt. Leden die niet aanwezig konden zijn tijdens de ALV, krijgen het boekje binnenkort toegezonden. Daarnaast wordt het boekje exclusief voor leden digitaal beschikbaar gemaakt via onze website.

Benchmark
De stuurgroepleden leggen op dit moment de laatste hand aan de benchmark-enquête. Deze zal dan ook binnenkort worden uitgezet. Uiteraard hopen we te kunnen rekenen op de medewerking van leden bij het invullen van deze vragenlijst. De uitkomsten van hiervan zijn van groot belang voor de ontwikkeling van verschillende strategische opties.

Inspiratiemiddag young professionals
In samenwerking met NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, zijn we op dit moment bezig met de organisatie van een inspiratiemiddag voor young professionals binnen de Live Communication branche. Tijdens deze inspiratiemiddag worden de deelnemers uitgedaagd om in een brainstormsessie na te denken over de ontwikkelde toekomstscenario’s. Wanneer deze inspiratiemiddag plaats zal vinden, wordt nader bekend gemaakt.

Vervolg onderzoek
In september gaan studenten, samen met docenten, de toekomstscenario’s en de resultaten van de benchmark analyseren, om deze vervolgens, samen met leden, om te zetten tot verschillende strategische opties voor de dagelijkse praktijk. De resultaten van dit onderzoek worden aansluitend gedeeld met leden van de vereniging.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers