Live Communication 3.0: Onderzoeksupdate november 2016

02-12-2016

Regelmatig informeren we je over de ontwikkelingen binnen het onderzoeksprogramma Live Communication 3.0 dat NHTV, in opdracht van CLC-VECTA, uitvoert. We zetten de laatste ontwikkelingen voor je op een rijtje.

Branchemonitor
In de afgelopen periode is de werkgroep druk bezig geweest met het analyseren van de uitkomsten van de enquête. 91 leden hebben gereageerd en hiervan hebben 30 leden de enquête volledig ingevuld, een bemoedigend resultaat. Nu legt de werkgroep de laatste hand aan de verslaglegging. Als lid krijg je een samenvatting van de resultaten aangeboden. Wil je meer achtergrond informatie hebben, er komt een rapport beschikbaar via het bureau. In het voorjaar van 2017 wordt, samen met de werkgroep, een bijeenkomst belegd met jou als lid. Het doel van deze bijeenkomst is om de uitkomsten van de branchemonitor* (voorheen benchmark) te delen en je handvatten te geven om de cijfers voor eigen doeleinden te gebruiken. Verder wil de werkgroep, samen met leden, de branchemonitor evalueren en verbeteringen aanbrengen voor de editie over 2016.

* Vanaf nu wordt de naam 'branchemonitor' gehanteerd, daar de naam 'benchmark' geeft geen goede weergave van het doel en de inhoud van het onderzoek.

Bijeenkomsten 2017
Van het onderzoeksprogramma zijn 3 onderdelen inmiddels of bijna afgerond. We hebben de trends en ontwikkelingen in kaart gebracht en een inspiratieboekje uitgegeven over technologische trends en ontwikkelingen. Samen met verschillende leden hebben we scenario’s uitgewerkt en de branchemonitor is nagenoeg afgerond. We zijn nu, samen met de werkgroep, een plan van aanpak aan het maken voor een vijftal themabijeenkomsten. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten komen de onderzoeken aan bod, gaan we samen met jou als lid aan te slag met nieuwe businessmodellen en kijken we samen met jou hoe jij op een innovatieve wijze naar de toekomst kunt kijken. Begin januari is het jaarprogramma bekend en word je door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gebracht van de onderwerpen en data.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers