Live Communication 3.0: Student aan het woord met Tsambikos van der Staak

01-2-2016

In de rubriek ‘Student aan het woord’ maak je iedere maand kennis met een van de studenten die betrokken is bij het onderzoeksprogramma Live Communication 3.0. Deze keer stellen we Tsambikos van der Staak aan je voor:

Kun je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Tsambikos van der Staak, vierdejaars student Vrijetijdsmanagement aan de NHTV. Gedurende mijn studie ben ik mij gaan specialiseren in evenementen. De laatste jaren ben ik zeer geïnteresseerd geraakt in hoe evenementen verbeterd en geoptimaliseerd kunnen worden. Het onderzoeksprogramma Live Communication 3.0 sluit daar erg goed op aan.

Kun je iets vertellen over Live Communication 3.0?
Live Communication 3.0 staat voor het ‘nieuwe’ Live Communication. Met de komst van vele nieuwe trends en ontwikkelingen, zoals de vraag naar beleving en de komst van nieuwe technologie, verandert de wereld. Deze veranderingen vragen een nieuwe visie op vrijwel alle branches en sectoren, zo ook op de Live Communication branche. De vraag van CLC-VECTA is om deze veranderingen te onderzoeken om uiteindelijk nieuwe businessmodellen te ontwikkelen.

Welke rol heb jij gespeeld binnen dit onderzoek?
Binnen dit onderzoek heb ik me bezig gehouden met scenarioplanning. Het doel van ons onderzoek was om mogelijke scenario’s voor de Live Communication branche in kaart te brengen. Dit onderzoek werd door een projectgroep van vijf personen gedaan. Ik was projectleider en contactpersoon van de projectgroep. Dit houdt in dat alle communicatie met de projectgroep naar de betrokken partijen via mij ging. Daarnaast heb ik me in de voorbereidingen op de workshops van 23 en 25 november jl. bezig gehouden met de organisatie van deze workshops. Tevens ben ik op 25 november een van de personen geweest die de workshop leidde.

Kun je iets vertellen over hoe jullie deze workshops hebben voorbereid?
De theorie achter de workshops is gebaseerd op de theorie voor scenarioplanning. Deze theorie was voor onze projectgroep nog onbekend en daarom hebben we eerst zelf een workshop gevolgd over scenarioplanning, gegeven door Stefan Hartman, docent bij Stenden Hogeschool en onderzoeker bij het European Tourism Futures Institute. Na die workshop zijn er op de NHTV meerdere oefenworkshops georganiseerd. Dit was voor onze projectgroep zeer leerzaam!

Kun je iets vertellen over het proces van scenarioplanning?
Voor scenarioplanning zijn trends en ontwikkelingen zeer belangrijk. Daarom moesten we ons eerst goed inlezen over de mogelijke veranderingen die zouden kunnen optreden binnen de Live Communication branche de komende jaren. Daaropvolgend was het belangrijk om op een creatieve wijze input te verzamelen. Dit werd door ons gedaan tijdens de twee workshops van 23 en 25 november. Na het verzamelen van deze input, hebben we de gegevens geanalyseerd en hier kwamen 4 scenario’s uit voort. Een andere projectgroep gaat met deze scenario’s aan de slag en zij zullen deze vertalen naar concrete actiepunten voor de nabije toekomst.

Heb je een tip voor studenten die zich in de toekomst bezig gaan houden met Live Communication 3.0?
Beperk het werken en denken niet tot het hedendaagse! Wanneer er een plan wordt gemaakt voor de toekomst, is het mogelijk dat hedendaagse problematieken dan niet meer van toepassing zijn. Probeer 'out of the box' te denken. Zo denk ik dat de volgende studenten tot de beste resultaten zullen komen.

Wat is je favoriete communicatiemiddel?
Ik houd van een snelle respons. Daarom is directe communicatie mijn meest favoriete vorm van communicatie. Het liefst in de vorm van face-to-face gesprekken!

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers