Live Communication 3.0: Student aan het woord met Sandra van der Linde

05-1-2016

In de rubriek ‘Student aan het woord’ maak je iedere maand kennis met een van de studenten die betrokken is bij het onderzoeksprogramma Live Communication 3.0. Deze keer stellen we Sandra van der Linde aan je voor:

Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben Sandra van der Linde, 24 jaar en ik ben recentelijk afgestudeerd aan de NHTV waar ik de studie International Leisure Management volgde.

Kun je iets vertellen over Live Communication 3.0?
Live Communication 3.0 is de container term die gebruikt wordt om de 'nieuwe' Live Communication vormen aan te geven. Daar onze wereld, ons land en onze omgeving razendsnel veranderen, moet de Live Communication branche ook mee veranderen. In feite gebeurt dat deels organisch, maar deels ook niet. Zo moeten bedrijven zich bewust ontwikkelen om mee te komen in Live Communication 3.0. Live Communication geeft in die zin enerzijds de nieuwe fase aan waarin Live Communication zich bevindt en anderzijds de nieuwe mindset die ondernemers, en iedereen actief in deze branche, zich aan moeten meten om mee te komen in de eeuwig ontwikkelende wereld. Met ons onderzoek hopen we concreter te kunnen aangeven wat Live Communication 3.0 inhoudt en wat je er mee moet of kunt, wil je succesvol zijn en blijven als bedrijf in deze branche.

Welke rol heb jij gespeeld binnen dit onderzoek?
Het onderzoek bevat 5 stappen, de eerste is een uitgebreide markt analyse van de Live Communication branche en de tweede een benchmark van en voor de Live Communication branche. Een medestudent heeft stap 1 uitgevoerd en ik heb stap 2 uitgevoerd. Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan naar een geschikte benchmark, wat betreft de content van de benchmark en het proces van het uitvoeren van zo'n benchmark.

Kun je een voorbeeld geven van een leermoment tijdens je onderzoek?
Mijn hele onderzoek was in feite een groot leermoment. Het meeste heb ik echter geleerd van de fascinerende interviews die ik heb mogen houden met zeer intelligente en inspirerende experts in dit vakgebied.

Speelt dit onderzoek op dit moment nog een rol voor jou?
Ik ondersteun momenteel nog bij het ontwikkelen van de benchmark op basis van mijn adviesrapport.

Heb je een tip voor studenten die zich nu bezig houden met Live Communication 3.0?
Neem alle informatie die je verzamelt als nieuw aan, sta open voor alles wat op je afkomt omtrent dit onderwerp en probeer de grote lijnen te herkennen. Het is zo'n dynamisch onderwerp dat je het nooit helemaal kunt definiëren maar er zijn zeker terugkerende thema's te vinden.

Wat is je favoriete communicatiemiddel?
Ikzelf. Persoonlijk contact staat altijd voorop bij mij. Andere communicatie middelen gelden slechts als versterking of uitbreiding van mezelf als communicatie middel, wat in feite de essentie van Live Communication is.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers