Live Communication 3.0: Student aan het woord met Bas Dikhooff

28-11-2015

In de rubriek ‘Student aan het woord’ maak je iedere maand kennis met een van de studenten die betrokken is bij het onderzoeksprogramma Live Communication 3.0. Deze keer stellen we Bas Dikhooff aan je voor:

Kun je jezelf even voorstellen?
“Ik ben Bas Dikhooff, 23 jaar en zit nu in mijn laatste jaar Leisure Management op de NHTV in Breda. Naast mijn opleiding werk ik 1 keer per week als kliminstructeur in de Klimhal in Breda.”

Kun je iets vertellen over het project Live Communication 3.0?
“Op dit moment doe ik met mijn projectgroep onderzoek naar de trends en ontwikkelingen binnen de Live Communication branche. Tot nu toe hebben we gezien dat zich vooral veel trends voordoen op het gebied van technologie en sustainability.”

Kun je een voorbeeld geven van een van deze trends?
“Op het gebied van technologie is er bijvoorbeeld de trend van ‘matchmaking’. Dit houdt in dat de bezoekers van een beurs en/of evenement een bandje om hun pols krijgen en wanneer zij iemand de hand schudden, worden gelinkt met deze persoon via social media. Zo kun je later terug kijken wie je allemaal hebt ontmoet en wat voor achtergrond zij hebben. Ook zien we dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van hologrammen en virtuele stands.”

Wat is tot dusver jullie grootste succes geweest binnen dit onderzoek?
“We hebben een interview af kunnen nemen bij een van de grootste namen op het gebied van trendwatching. Via Skype hebben we hem allerlei vragen kunnen stellen die veel hebben geholpen bij ons onderzoek. Dit was voor mij en mijn projectgroep echt een groot succes!”

Wat is het uiteindelijke doel van jullie onderzoek?
“Het doel is dat leden van CLC-VECTA door ons onderzoek inzicht krijgt in de trends en ontwikkelingen binnen de Live Communication branche. Uiteindelijk moeten we met een rapport komen waarin we hen adviseren over hoe zij de bevindingen kunnen omzetten naar de praktijk en ze dus ook daadwerkelijk iets kunnen doen met onze conclusies.”

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers