Meldpunt voor onbedoelde gevolgen modelovereenkomst

07-11-2016

Opdrachtgevers of zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) die te maken krijgen met onbedoelde gevolgen van de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA), kunnen dat nu melden bij het Meldpunt DBA. De wet DBA ging afgelopen mei in werking, waarmee een einde kwam aan de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie).

Onbedoelde gevolgen
De nieuwe wet, waarmee werkgevers en werknemers hun arbeidsrelatie in een modelovereenkomst vastleggen, kan onbedoelde gevolgen hebben voor de arbeidsmarkt. Denk aan de situatie dat opdrachtgevers hun flexibele schil niet meer kunnen inrichten. Ook is het mogelijk dat zzp'ers minder opdrachten krijgen of van hun opdrachtgevers via payroll moeten werken.

Meldpunt DBA
De ministeries van Financiën en van Sociale Zaken willen met het Meldpunt DBA inzicht krijgen in mogelijk onbedoelde gevolgen van de wet DBA voor de arbeidsmarkt. Op basis van meldingen inventariseren zij de knelpunten. Deze knelpunten pakken zij samen met branche- en belangenorganisaties op. Wie een melding doet, krijgt geen persoonlijke reactie, want het meldpunt is alleen bedoeld voor de inventarisatie van knelpunten.

Bron: MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers