Meldpunt Wet DBA vanaf 17 oktober

04-10-2016

Op 17 oktober 2016 opent een meldpunt voor onvoorziene en ongewenste arbeidsmarkteffecten als gevolg van de wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties.

Het gaat om een online digitaal formulier op de website van de Belastingdienst. Op basis van de meldingen worden eventuele knelpunten geïnventariseerd die in de tweede implementatiefase tot 1 mei 2017 kunnen worden aangepakt. Dit meldt staatssecretaris Wiebes (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer.

Debat
Wiebes wil voor de kerst zoveel mogelijk duidelijkheid verschaffen over de kwestie met de nieuwe modelcontracten voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers).

Dat was de conclusie na het debat over de Wet DBA in de Tweede Kamer donderdagavond. De invoering van die wet veroorzaakt op dit moment veel onduidelijkheden en problemen. De Belastingdienst keurt contracten(modelovereenkomsten) af en de verwerking loopt ook nog eens erg traag. Opdrachtgevers zijn huiverig voor de contracten en hun gevolgen.

Op dringend verzoek van de Kamer zal Wiebes 19 december verschillende rapportages sturen, zodat er nog dit jaar over kan worden gedebatteerd.

Bron: Rijksoverheid.nl en XpertHR

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers