Metamorfose toneeltoren Flint voltooid

08-9-2016

De toneeltoren van Flint heeft de afgelopen weken een metamorfose ondergaan: de toren is beplakt met beschermend bronzen folie. De isolatie van de toren was aan vervanging toe, en deze gelegenheid werd gelijk aangegrepen om de toneeltoren een nieuw uiterlijk te geven. Nadat de toneeltoren een maand in de steigers heeft gestaan heeft Flint nu een gloednieuwe look. Daarnaast zijn er nieuwe bankjes voor het gebouw geplaatst.

Met de metamorfose van de toneeltoren is de verbouwing van Flint afgerond. De verbouwing werd verdeeld in drie fases, waarvan de renovatie van de toneeltoren de laatste mocht zijn. Architect Wim Woensdregt maakte in 2014 het ontwerp voor het vernieuwde Flint gebouw. In de zomer van dat jaar werden de entrees, foyers en het horecaconcept gemoderniseerd. Directeur van Flint, Harold Warmelink is erg blij met de verbouwing: "Hiermee laten wij zien: Flint is er voor iedereen’".

Met het bronzen folie en de rode letters die ‘s nachts verlicht zijn, straalt het gebouw nu ook van buiten theatergevoel uit. Als Flint in september haar deuren opent voor het Uitweekend Amersfoort op 11 september, kunnen de bezoekers voor het eerst genieten van de volledig afgeronde verbouwing.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers