Midden Nederland Hallen wordt eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland

22-11-2016

De Midden Nederland Hallen worden op korte termijn voorzien van 500 zonnepanelen. Het evenementencomplex, dat op 9 december officieel geopend wordt, is daarmee straks op energiegebied helemaal zelfvoorzienend.

"Voor zover wij hebben kunnen nagaan, is de Midden Nederland Hallen straks het eerste energieneutrale evenementencomplex van Nederland", zegt initiatiefnemer Timo Kruft. Bij de bouw van de Midden Nederland Hallen is sowieso veel aandacht aan duurzaamheid besteed. Zo is het complex voorzien van led-verlichting, warmtepompen en warmte-koudeopslag. "Met behulp van grondwater houden we het complex in de zomer koel en in de winter warm. De ruimtes zijn bovendien zeer goed geïsoleerd en zelfs bij het ventileren winnen we warmte terug."

De expohal en het grand-café van de Midden Nederland Hallen zijn al in gebruik. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de foyer, de circa 20 subruimtes en het auditorium met 2.500 zitplaatsen. Dat auditorium is overigens ook inzetbaar voor kleinere groepen. De afbouw van het complex ligt op schema.

De officiële opening van het evenementencomplex vindt plaats op 9 december. Aanmelden kan via de website: www.middennederlandhallen.nl.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers