MIT-regeling open vanaf 10 mei

18-4-2016

Innovatieve midden- en kleinbedrijven (mkb) kunnen vanaf 10 mei weer subsidie aanvragen binnen de MKB-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Het kabinet en de regio's stelden in 2015 voor het eerst gezamenlijk ruim 50 miljoen euro beschikbaar voor de MIT-regeling. Voor dit jaar is het budget verhoogd naar 55 miljoen euro. Doel van de MIT-regeling is innovatie bij het mkb over regiogrenzen heen te stimuleren.

Instrumenten
De MIT-regeling kent de volgende instrumenten:

  • Kennisvouchers: een 'waardebon' waarmee mkb'ers kennisvragen kunnen laten beantwoorden door een kennisinstelling.
  • Innovatieadviesprojecten: innovatieadvies door een kennisinstelling of onafhankelijke adviesorganisatie.
  • Haalbaarheidsprojecten: het in kaart brengen van de technische en economische risico's van een voorgenomen innovatieproject.
  • R&d-samenwerking: samen met minstens een andere mkb'er een product, productieproces of dienst vernieuwen of ontwikkelen.

Lees meer over de verschillende instrumenten op de pagina aanvraaginformatie. De loketwijzer MIT 2016 wijst je de weg naar het juiste loket.

Aanvragen
De MIT-regeling gaat op 10 mei open voor alle instrumenten, met uitzondering van de r&d-samenwerkingsprojecten. Aanvragen hiervoor kun je vanaf 5 juli indienen. De regeling sluit voor alle instrumenten op 1 september 2016. De afhandeling van de aanvragen gebeurt op volgorde van binnenkomst, met uitzondering van de r&d-samenwerkingsprojecten: dit is een tender. De eLoketformulieren komen begin mei beschikbaar voor de eerste drie instrumenten; voor r&d komt het formulier in juli beschikbaar.

Praktijkverhalen
Wil je lezen hoe andere ondernemers gebruik maken van innovatiesubsidies? Lees hun ervaringen en tips in de praktijkverhalen. Of download het boekje 'MKB Innoveert' (pdf), waarin mkb-ondernemers vertellen over innovatie en hoe zij succesvol gebruik hebben gemaakt van de MIT-regeling om hun ambitie of visie te verwezenlijken.

Bron: MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers