'Niet meteen boete bij administratieve fout'

05-7-2014

De overheid moet ondernemers niet meteen een boete opleggen als er administratief iets fout is gegaan. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op de boete van 12.000 euro die een lasbedrijf heeft gekregen voor het niet hebben van de juiste vergunning voor een Wajonger die oorspronkelijk uit Bulgarije komt. De ondernemersorganisaties vinden dat de overheid in dat soort situaties moet volstaan met een gesprek in plaats van een boete.

Het lasbedrijf had de jongen in overleg met het UWV vorig jaar in dienst genomen. Volgens de Arbeidsinspectie had hij echter pas per 1 januari van dit jaar mogen werken. Een andere UWV-afdeling gaat over de vergunningverlening, en was niet geraadpleegd. De boete geldt met terugwerkende kracht.

MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het een 'schande' om een ondernemer die op deze manier zijn betrokkenheid toont, meteen te straffen met een boete. De straf staat totaal niet in verhouding tot het vergrijp, stellen zij. De zaak is inmiddels aangekaart bij de Tweede Kamer, die Kamervragen heeft gesteld.

Bron: MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers