Nieuw Handboek Arbeidsvoorwaarden

16-4-2014

Ook voor organisaties die niet onder de werkingssfeer van een bestaande cao vallen, is het belangrijk afspraken met werknemers goed vast te leggen in lijn met wet- en regelgeving. Om je daarbij te helpen heeft MKB Nederland, i.s.m. MKB Adviseurs, een Handboek Arbeidsvoorwaarden samengesteld. Met dit handboek heb je een compleet personeelsreglement met vele voorbeeldovereenkomsten in begrijpelijke taal; van een arbeidsovereenkomst tot een fietsregeling.

Als CLC-VECTA stellen we dit Handboek kosteloos beschikbaar aan onze leden. Je dient hiervoor in te loggen in het ledengedeelte van onze website, alvorens je het document kunt downloaden.

Inhoud Handboek
Het handboek is opgebouwd uit 3 modules, te weten:

  • Werkwijze en handleiding handboek voor de werkgever
  • Wettelijke verplichtingen
  • Facultatieve arbeidsvoorwaarden

In de eerste module vindt je informatie over het gebruik en de opbouw van het handboek. De tweede module omvat, in de vorm van artikelen, een beschrijving van de wettelijke verplichtingen vanuit het arbeidsrecht waaraan je als werkgever gebonden bent. De derde module omvat gebruikelijke en moderne arbeidsvoorwaarden die je naar keuze wel of niet kunt toepassen in je arbeidsvoorwaardenreglement op maat. In de bijlagen tref je concrete voorbeelden en reglementen aan over bijvoorbeeld de auto van de zaak.

Jaarlijkse herziening
Het Handboek wordt jaarlijks herzien door MKB Nederland en opnieuw beschikbaar gesteld door CLC-VECTA aan de leden. Als lid ontvang je hierover automatisch bericht per e-mail.

Meer weten?
Wil je meer weten over arbeidsvoorwaarden, wettelijke verplichtingen of advies op maat? Neem dan contact op met
Igor Janssen, specialist Arbeidsrecht bij onze preferred supplier Dijkstra Voermans Advocatuur & Notariaat.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers