Nieuw hulpmiddel toont meerwaarde van duurzame inzet medewerkers

30-11-2016

Het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid en kennisinstituut TNO hebben het rekenhulpmiddel KOBA-DI ontwikkeld, dat meteen inzicht geeft in wat duurzame inzetbaarheid een bedrijf oplevert. Met dat inzicht in kosten en baten kunnen werkgevers een verantwoorde investeringsbeslissingen nemen. De eerste ervaringen van bedrijven met het hulpmiddel zijn zeer positief.

Doeltreffender investeren
Met het geavanceerde, maar gebruiksvriendelijke KOBA-DI-hulpmiddel kunnen bedrijven en adviseurs inzichtelijk maken wat duurzame inzetbaarheid een bedrijf of instelling aan productiviteit kan opleveren. Zo kan een bedrijf doeltreffender in de duurzame inzetbaarheid van werknemers investeren. Dat is in de eerste plaats van belang voor bedrijven en hun werknemers, maar zeker ook voor de Nederlandse economie. Gerichte investeringen in duurzame inzetbaarheid zorgen er namelijk voor dat mensen gezonder, productiever en gemotiveerder aan het werk zijn.

Unieke referentiedata
Met het hulpmiddel kunnen (personeels)adviseurs verantwoorde investeringsbeslissingen nemen voor maatregelen voor duurzame inzetbaarheid. Het hulpmiddel maakt gebruik van unieke referentiedata over duurzame inzetbaarheid die afkomstig zijn uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden en de Werkgeversenquête Arbeid. Het hulpmiddel wordt elke twee jaar met deze data bijgewerkt.

Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid
De KOBA-DI tool is beschikbaar voor bedrijven en voor adviseurs die zijn aangesloten of zich willen aansluiten bij het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI). Het NPDI is het platform voor adviseurs en bedrijven die door samenwerking en uitwisseling de kennis op het gebied van duurzame inzetbaarheid versterken en vergroten.

Bron: MKB-Nederland

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers