Nieuwe theaterrestaurant van de Flint krijgt vorm

01-5-2014

Tegelijkertijd met de vernieuwing van de Flint in Amersfoort wordt een gloednieuw theaterrestaurant ontwikkeld. Een creatief ingericht restaurant met een open keuken, lange tafels, verrassende gerechten en een informele sfeer. Net zoals in het theater ga je ook na een avondje Trek naar huis met een verhaal: het verhaal van de kok, de gerechten en van elkaar.

Naam restaurant: Trek
Het restaurant krijgt de naam Trek. Dat verwijst uiteraard naar de eetlust van de bezoeker, maar ook naar de ’trekken’ in het theater. Dit zijn de hijsmiddelen waarmee decorstukken op hun plaats worden gezet op het toneel. Vroeger gebeurde dit handmatig, door met touwen de attributen omhoog te trekken. Touw zul je dus ook op een artistieke manier terugvinden in het restaurant.

Tijd en aandacht voor elkaar
Eten bij Trek is genieten van kleine gerechten uit de internationale keuken. Chef Thijs laat zich inspireren door de puurheid van ingrediënten. Daarbij maakt hij uitsluitend gebruik van verse en seizoensgebonden producten. De gerechten worden eenvoudig maar verrassend vormgegeven. Hoeveel je eet of welke gerechten, dat is aan de gasten. Eten bij Trek is tijd en aandacht hebben voor elkaar en geïnspireerd raken door goede gesprekken.

Eten volgens doelstelling van het evenement
Ook tijdens de vele evenementen en congressen die in de Flint plaatsvinden, moeten eten en drinken bijzonder zijn. Dat betekent ruime aandacht voor het verhaal van het evenement of congres, met een creatieve invulling van kleine gerechten die op verrassende wijze worden geserveerd. Hoe je eet en wat je eet sluit aan bij de doelstelling van het evenement. Kleine, spontane uitvoeringen en optredens maken onderdeel uit van de sfeer.

Opening
Net als de overige onderdelen van de vernieuwde Flint zal ook het nieuwe theaterrestaurant openen op zaterdag 27 september. Tot die tijd werken de architecten en de organisatie van de Flint aan de verfijning van het interieurontwerp en de verdere invulling van het restaurant. De verbouwing van de Flint vindt plaats in de zomermaanden, wanneer het gebouw voor publiek gesloten is.

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers