Onderzoeksnieuws: Verhalen uit het werkveld met Pim Dopheide

29-10-2015

In de rubriek ‘Verhalen uit het werkveld’ maak je iedere maand kennis met een van de projectmedewerkers van het onderzoeksprogramma Live Communication 3.0. Deze keer stellen we Pim Dopheide aan je voor:

Kun je jezelf even voorstellen?
“Mijn naam is Pim Dopheide en ik ben 56 jaar. Ik heb verschillende functies bij de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda waaronder die van docent, projectleider Multifunctionele Leisure Locaties en sinds kort ook procesmanager 2de en 3de geldstromen. Binnen het onderzoeksprogramma Live Communication 3.0 ben ik projectleider.”

Hoe ben je bij het project Live Communication 3.0 terecht gekomen?
“Ik ben hier via mijn netwerk terecht gekomen. CLC-VECTA zocht een kennisinstituut voor het samen uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Dit hebben we toen samen voortvarend opgepakt!”

Hoe ziet de bestaande situatie omtrent Live Communication 3.0 eruit?
“Op dit moment zijn we druk bezig om samen met de leden de benchmark verder vorm te geven en om scenario’s te ontwikkelen. Met deze gegevens zijn we in staat om samen met de leden nieuwe strategieën op te stellen voor belevenisconcepten, verdienmodellen en voor de inzet van Social Media.”

Wat is tot dusver het grootste succes geweest binnen Live Communication 3.0?
“Het grootste succes is tot zover dat we op een goede wijze de meerjarige samenwerking tussen CLC-VECTA en NHTV hebben kunnen vormgeven, zodat we nu door kunnen stomen met praktijkgericht onderzoek waar de leden echt iets aan gaan hebben!"

Welke leermomenten zijn er geweest?
“Het belangrijkste leermoment voor mij was de vraag: ‘Hoe kun je het beste met leden van CLC-VECTA communiceren?’. We zijn namelijk heel druk bezig met het onderzoek zelf, alleen moeten we er wel voor waken dat het niet een ‘ver van mijn bed show’ wordt. Vandaar dat we nu extra aandacht gaan besteden aan het informeren van leden.”

Wat vind je van de uitkomsten tot nu toe en hoe zie je de toekomst?
“Ik ben erg tevreden over de resultaten tot dus ver. We zitten nog op schema, er is voldoende draagvlak en nu is de tijd gekomen om het vervolg van de onderzoeken samen met leden op te gaan pakken.”

Zonder welke 3 dingen zou je echt niet kunnen leven?
“Allereerst zou ik niet zonder mijn drie kinderen kunnen. Ik ben namelijk een echt familiemens. Ook zou ik niet zonder mijn vakanties in Italië kunnen. Dit is mijn favoriete vakantieland en daar kan ik mij weer helemaal opladen. Verder zou ik ook niet kunnen leven zonder dynamiek in mijn werk. Elke dag is weer anders en daar houd ik erg van!”

Wat is je favoriete communicatiemiddel?
“De telefoon. Met even mensen opbellen bereik je vaak meer dan e-mails en WhatsApp berichten te versturen.”

Zoeken in nieuws

 

Zoekterm

Kennispartners & preferred suppliers